Lekkerkerker

1 openstaande vacature

Lekkerkerker Dairy & Food Equipment, voorheen actief onder de naam Machinehandel Lekkerkerker, is een familiebedrijf dat sinds de oprichting in 1996 gespecialiseerd is in zuivelverwerkings- en verpakkingsmachines. Zowel tweedehands gereviseerde machines als nieuwe lijnen worden in onze werkplaats van ruim 5.000 m² gefabriceerd. Onze kernwaarden zijn flexibiliteit, innovatie en klantgerichtheid. Een duurzame aanpak is voor ons bedrijf belangrijk. Dit doen we in de basis door een bijdrage te leveren aan de circulaire economie door de levenscyclus van zuivelmachines te verlengen. Daarnaast kijken we kritisch naar de middelen die we gebruiken, stimuleren we recycling en reductie van afvalstoffen. Onze energie is van hernieuwbare bronnen en ons gasverbruik wordt qua CO₂ gecompenseerd.

Hoe het ooit begon – van zuivelproducent naar machinefabriek

De oprichter van Lekkerkerker Dairy & Food Equipment, Kees Lekkerkerker, begon in de jaren zeventig met kaasmaken op de boerderij, nadat hijzelf al jaren had gewerkt in een melkfabriek. In de jaren 80 begon hij ook andere zuivelproducten te produceren. Door de gerealiseerde groei, was er behoefte aan capaciteitsuitbreiding van machines. In een kleine werkplaats naast de fabriek startte Kees met het reviseren van opgekochte machines voor zijn eigen fabriek. Nadat de fabriek (De Zuivelmakers) gereed was, bleek er vraag te zijn in de markt naar zijn gereviseerde zuivelmachines. Kees is hier toen mee doorgegaan. In 1996 werd de handel en revisie in machines te groot en is de activiteit verhuisd van Benschop naar Lopik. Vanaf dat moment is officieel Machinehandel Lekkerkerker opgericht.

2016 – een bijzonder jaar voor de machinehandel
In 2016 bestond ons bedrijf 20 jaar. Een mooie mijlpaal en een moment om goed te kijken waar we stonden. We groeiden de afgelopen jaren naar een bedrijf waar inmiddels meer dan 60 mensen werken, waar we projecten doen in meer dan 80 landen over de hele wereld en 8.000 m² opslagruimte hebben met meer dan 2.000 machines op voorraad. Mede door de sterke internationale groei hebben we ervoor gekozen om het jubileumjaar 2016 te benutten om de bedrijfsnaam te veranderen in Lekkerkerker Dairy & Food Equipment. Deze naamswijziging en een aanpassing in het logo past beter bij de koers die het bedrijf voert. Lekkerkerker Dairy & Food Equipment maakt onderdeel uit van de Lekkerkerker Groep (www.lekkerkerkergroep.nl), dat onder andere bestaat uit drie zuivelproductiebedrijven. De gedeelde kennis en ervaring maakt de groep: “Samen sterk in zuivel”. Oprichter Kees Lekkerkerker heeft inmiddels het dagelijkse bestuur van de machinetak overgedragen aan zoon Niels Lekkerkerker, die vanaf 2016 directeur en mede-eigenaar is. Samen met zijn zus Mariska Lekkerkerker staan zij aan het hoofd van de Lekkerkerker Groep.

Door kennis en vakmanschap heeft Lekkerkerker Dairy & Food Equipment de afgelopen ruim 20 jaar bewezen dat tweedehands kwalitatief goede processing- en verpakkingsmachines weer als nieuw ingezet kunnen worden. Er is een breed voorraadaanbod aan machines en artikelen die dagelijks wordt bijgewerkt en ook online bekeken kan worden. Naast de machines en de hardware, wordt ook procesinformatie en begeleiding van diverse producten aangeboden als dienst. Afhankelijk van de behoefte van de klant kan gekozen worden voor stand-alone machines tot complete lijnen met installatie, opstart en training in binnen- en buitenland. Elk project is op maat van de klant.

Lekkerkerker Groep – Samen sterk in zuivel
Naast de eerder genoemde zuivelfabriek De Zuivelmakers, die zich richt op de productie van yoghurt en desserts, bestaat de groep uit nog vier bedrijven. Binnen de groep zijn twee disciplines te onderscheiden; de zuivelproductie en de machinebedrijven. De Zuivelmakers, Kasi Food en Lebo Kaas vallen onder de zuiveltak. Lekkerkerker Dairy & Food Equipment, UsedDairyEquipment.com en DFM Auctions vallen onder de machinebedrijven. Door de synergie tussen de bedrijven, de kennisuitwisseling en innovatiemogelijkheden, zijn we Samen Sterk in Zuivel.

Lees meer Toon minder

Contact opnemen met Lekkerkerker

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.