Kokkie en Wokkie

Geen openstaande vacatures

Kokkie en Wokkie zorgt bij u op locatie voor een wervelend wokfeest! Met enthousiasme bereiden wij uw gerecht met veel creativiteid en knapperigheid. Gezond, verantwoord, lekker. Van tuinfeest tot bedrijfsevent. Kokkie en Wokkie heeft het allemaal.

Gezellige catering. Entertainment is het puntje op de ‘i’.
Dat is één van de vele keuzes waarvoor de gasten van Kokkie en Wokkie komen te staan bij het samenstellen van hun gerecht. Wokken op Locatie is voortgekomen uit het horecahart van oprichter Maikel van den IJssel (40). Van het daadwerkelijk wokken tot het bouwen van de apparatuur dat op locatie gebruikt wordt: het wordt geregeld door Van den IJssel en ‘zijn maten’.
 
Zijn horecaroots liggen bij De Lopikse discotheek Manebrug. Jarenlang werkt hij achter de bar en verwordt hij tot het manusje van alles binnen het team van Manebrug. “Van het horeca-gevoel kom je nooit meer af,” vertelt Maikel. Het idee om te gaan wokken op locatie ontstond toen iemand tijdens één van de vele barbecues die Maikel verzorgde, vroeg of hij eens kon komen wokken. “Natuurlijk. Ik belde mijn maat Erik op dat we moesten gaan wokken. Dat vond hij wel leuk, want dat deed ‘ie thuis ook wel eens,” lacht Maikel. “Die zaterdag hebben we onze eerste klus gedaan voor 60 man.” Toen vanaf een tafel, inmiddels met een volledig mobiele, demontabele wokinstallatie en afzuigsysteem. Ontwikkeld en geproduceerd door Van den IJssel zelf.

Entertainment als ijsbreker
Kokkie en Wokkie komen in actie voor groepen vanaf 30 personen en kunnen er tot maximaal 300 bedienen. De middag of avond wordt altijd op ludieke wijze geopend door ‘Kokkie’ Maikel of een andere spreker. “Dat moment is de ijsbreker van de avond. Na ons woordje gaan mensen aan de wandel en ontstaat een ontspannen sfeertje met veel interactie. De Kokkies zijn altijd goed gemutst dus tijdens het wachten op de maaltijd wordt er een gezellig praatje gemaakt. En, natuurlijk krijgen onze gasten dan de legendarische vraag: zoet, zout of pittig?,” aldus Van den IJssel. Voor een klein bedrag per persoon kan men kiezen uit tien soorten vers gesneden groenten, vier soorten vlees en vis, altijd begeleid door bami, nasi en kroepoek. “Wat wij doen is geen culinair trucje. Het zit ‘m echt in het entertainment eromheen. Dat is het puntje op de ‘i’. Die laagdrempeligheid willen we graag behouden.”

Totaalpakket
Maikel van den IJssel mag zich gerust een totaalleverancier noemen als het om catering gaat. Van den IJssel heeft zijn assortiment in de loop der jaren opgebouwd en aangevuld. Zoals eerder geschreven heeft deze zowel horecagezinde als technische ondernemer de wokinstallaties en de afzuigsystemen zelf ontwikkeld. “Op locatie cateren vraagt om veel improvisatie. Omdat wij live koken en dus te maken hebben met onder andere gas, elektriciteit en stromend water zocht ik naar een oplossing om dat zo effiiënt mogelijk te kunnen faciliteren. De oplossing is uit eigen handen gekomen,” grapt Maikel. Naast de wokinstallatie en bijbehorend afzuigsysteem heeft Van den IJssel een breed assortiment om een feest of evenement compleet te maken, waaronder: servies, statafels, kachels, een bar en geluidsinstallatie. “Dit jaar komen daar twee tenten bij. “Het buitenseizoen komt er weer aan en dan is er vraag naar geschikte tenten, dan wil ik daarin wel kunnen voorzien natuurlijk.”

Alles mobiel
Alles mobiel Onderdeel van het Wokken op Locatie concept is dat er in een razend tempo kan worden opgebouwd en afgebouwd, onder dat de gastvrouw of –heer daar omkijken naar heeft. In de opvallende zalmroze, met chroom afgewerkte bus wordt al het equipment met gemak naar binnen gerold. “Alles staat op wielen zodat het zo de laadklep op en af kan. daarom kunnen we werkelijk op iedere locatie wokken. Oók op het water of op de tiende etage!” En de locaties waar gewokt wordt, strekken zich uit tot over de landsgrenzen. Steeds vaker zet de opvallende bus koers buiten de regionale grenzen en zelfs zo nu en dan naar onze Belgische zuiderburen. “Hoe we daar terecht gekomen zijn? Mond-tot-mond reclame. Maar ja, als je pretendeert op iedere locatie te kunnen wokken, moet je niet moeilijk doen over wat kilometertjes extra!”

Lees meer Toon minder
Kokkie en Wokkie heeft geen openstaande vacatures.

Contact opnemen met Kokkie en Wokkie

Job-alert instellen

Vul je e-mailadres in en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures op basis van jouw zoekopdracht.

VakgebiedWe gaan uiteraard zorgvuldig om met je gegevens. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.